Om oss

AS Norsk Gjærverk er et lite bryggeri lokalisert i Mo i Rana. Vi brygger øl med inspirasjon fra hele verden, samtidig som vi har fokus på å formidle vår lokale industrihistorie gjennom våre produkter.

78315626_730699757404062_5424893257941254144_n.jpg

Hvem er vi?

AS Norsk Gjærverk, også kjent som Gjærverket på folkemunne, er et bryggeri i Mo i Rana som ble etablert i gamle verkstedlokaler i 2019.

Navnet henter selvfølgelig inspirasjon fra det lokale AS Norsk Jernverk, som var en kritisk brikke i oppbyggingen av Rana etter krigen. Vi henter inspirasjon både lokalt og internasjonalt når vi brygger øl som Havmann, Operatør og Nattskift. VI baserer mange øl på norsk gjær, også kalt kveik, som både smaker himla godt og hjelper oss med å produsere effektivt.

Sent i 2018 bestemte John Erik, Thomas og Morten seg for å samles over den felles interessen om godt øl, og startet med det Ranas eneste bryggeri. Etter å ha funnet lokaler og gått til innkjøp av et brygghus håndbygd i Italia, startet arbeidet med å skalere opp idéer fra tiden som hjemmebryggere til større skala.

0

År med erfaring

0

Forskjellige øl

Vår Historie

Jula 2019 var de første pallene med flasker klare. De ble meget godt mottatt og smakte malt, humle, blod, svette og gledestårer. De første månedene av driften var helt avhengig av at venner og familie stilte opp og hjalp til med produksjonen. Det ble mange sene kvelder med brygging, tapping, korking, etikettering, banning og ikke minst vasking. 

Vi innså etterhvert at dette ikke var bærekraftig for hverken vennskap eller bryggeri, og begynte sakte men sikkert å dyrke et team med fantastiske ansatte. Gjærverket driftes per i dag av til sammen ca. to årsverk samt kontinuerlig gründerinnsats.

I 2021 åpnet vi en megatrivelig pub vegg i vegg med bryggeriet. Her har vi ofte bedrifter, vennegjenger, utdrikningslag og andre grupper på besøk, og vi tilbyr smaking og omvisning. Vi kjører også på med kulturarrangementer som konserter og karaoke.

Vi har ikke ambisjoner om verdensherredømme, men vi mener Rana trenger og fortjener et bryggeri. Vi griper oppgaven med mot, stå-på-vilje og humor. Vi ønsker å være Ranværingens naturlige valg når det skal drikkes øl, og andre-væringers spennende og eksotiske valg.