Våre øl

Oversikt over alle våre øl, med inspirasjon fra hele verden 

4,5%

Havmann

 Lys pilsneraktig øl med mild humlearoma.

4,7%

Operatør

Session IPA betyr en litt “lett” IPA som man kan drikke mange av i en “session”. Operatør er storebror til Lærlingene, og er laget på nesten samme måte, men har mer humle og er i tillegg tørrhumlet.

7,5%

Skumslokker

Dette er en frisk Saison med et fruktig preg fra gjærens arbeid, god maltsmak, krydderaktig aroma og fast bitterhet i ettersmaken.

4,7%

Nattskift

 Å jobbe om natten er ikke for alle. Det er ikke denne ølen heller. Du bør like mørk sjokolade, karamell og bitre smaker. Nattskift er en nesten tradisjonell engelsk porter brygget på fem typer malt, en type humle og kveik fra Voss

4,7%

Langfri

Gressklipperøl er ikke det det en gang var, akkurat som gressklippere. NEIPA står for New England India Pale Ale, og kjennetegnes av et tåkete utseende og mye humle. Vi bruker hvete for å få den gode munnfølelsen og litt melkesukker for å balansere bitterheten

 

4,7%

Gehalt

Nøye undersøkelse av råvarene må til for å få et godt resultat. Altbier er en tysk ølstil som kan minne om brown ale, og navnet kommer av at man bruker gamle bryggemetoder. Her er det smaken fra fem typer kvalitetsmalt som er i fokus.

5,7%

Malm

Det er ikke gull alt som glimrer, men vi syns at å etablere øltypen “norsk brunøl” er en glimrende ide! Dette er et øl brygget med bl.a. Special N-malt fra Bonsak gårdsmalteri i Trøndelag. Dette gir en smak av bl.a. toffee, fiken, svisker og marshmallows – uten at det blir søtt og klissete. Kveik fra Voss bidrar med et fruktig preg, og en forsiktig dose humle balanserer ettersmaken.

4,7%

Sommerøl

Let go…but keep your panties on. Vår sommerøl er en frisk og fruktig hveteøl i klassisk tysk stil, men med en snert av nymotens humle fra New Zealand.

4,7%

Påskeøl

 Alle høytider fortjener et brygg! I anledning påske har vi derfor laget en lett og leskende pale ale. Vår påskeøl er brygget med britisk malt, hvilket gir et fint maltpreg som minner om brødbakst og kjeks, og en passende mengde humle med aroma av frukt og krydder.

5,7%

Jul på verket

Duften av korn og malt dominerer jula og juleølen hos oss, hvor norsk gårdsmalt og kveik fra Voss er en stor del av blandingen. Jul på Veket er et maltig, fruktig, sødmerikt men balansert øl.

4,5%

Juleøl

Dette er vår tolkning av et klassisk norsk juleøl i bayerstil. Runde toner av malt og et forsiktig humlepreg gjør dette til et lett og allsidig øl som smaker like godt til ribbe som alene.

4,7%

Into glory rye

Gjærverket går til strid mot posører og kjedelig øl, bevæpnet med vann, malt, humle og kveik. Rye – eller rug, som det heter på norsk – er en kornsort som gir litt spicy smak. Dette gir en annerledes, leskende og matvennlig pale ale

7,2%

Bas

Dette er en India Pale Ale inspirert av øl fra England, USA og Norge. Bas har et solid maltpreg og store mengder humle som gir balansert bitterhet og preg av sitrus, aprikos og guava.

4,7%

Lærling fra Oslo

Vi har milliarder av små lærlinger på Gjærverket. Noen av dem har kommet til oss fra Oslo, og har hjulpet til med å fermentere innholdet i denne flaska. Lærling er en frisk og leskende pale ale.

 
4,7%

Lærling fra Voss

Vi har milliarder av små lærlinger på Gjærverket. Noen av dem har kommet til oss fra Voss, og har hjulpet til med å fermentere innholdet i denne flaska. Lærling er en frisk og leskende pale ale.

Passer til selvisolasjon, karantene og taco.

4,7%

Bunnpris Gourmet

Lorem ipsum